marți, 4 martie 2014

Actualitatea Siriana alaturi de Cristina


Împreună putem să-i redăm Cristinei șansa la o viață normală 
La vârsta de 29 de ani, când pentru unii tineri viața abia începe, Cristina Tau a fost diagnosticată cu Distonie generalizată, o formă rară de suferinţă neurologică, caracterizată prin mişcări involuntare, spasme musculare şi poziţii anormale ale diferitelor părţi ale corpului. Diagnosticul primit în cadrul Clinicii Colentina din Bucureşti, a fost reconfirmat în cadrul unei consultaţii de către medicii Clinicii Medicale din Hannover (Germania), iar tratamentul sugerat în condiţii de urgenţă, datorită stadiului avansat al bolii şi a gravităţii manifestărilor simptomatice, este o intervenţie chirurgicală la nivelul creierului numită Deep Brain Stimulation (Stimulare Cerebrală Profundă). Această intervenţie presupune implantarea a doi electrozi la nivelul globilor palidali din creier, conectaţi la două baterii, introduse la nivelul pieptului, subcutanat, care să substituie prin intermediul impulsurilor electrice pe care le dezvolta, disfuncţionalitatea neuromotorie.
Această operaţie nu este disponibilă în România, iar singura alternativă rămasă este realizarea ei în cadrul Clinicii din Germania. Costurile estimative ale intervenţiei cu ajutorul formularului E112 se ridică la:
-suma de 30.598,37 euro, costul aparatului,
-cheltuieli cu spitalizarea 6100 euro.
Pe lângă aceste sume, pe actele primite de la Clinica din Germania, mai există o observaţie în care este vorba de costuri suplimentare care se vor plăti într-un anume termen şi mai sunt cheltuieli cu transportul, cazarea persoanei însoţitoare pe perioada spitalizării Cristinei (3 săptămâni).
În acest moment, Cristina se află în faza de pregătire a dosarului pentru accesarea decontării prin intermediul formularului E112, însă chiar şi aşa, dacă acesta va fi aprobat, se va deconta doar preţul aparatului (suma de aprox 31 000 euro) şi rămâne o parte din cheltuieli de acoperit.
Programarea intervenţiei chirurgicale este în 24 martie 2014 şi până atunci încercam să găsim soluţii pentru acoperirea cheltuielilor şi realizarea în termenul stabilit.

Cu acest prilej, în calitate de OMUL Garofița Popă, fac un apel către toate persoanele cu suflet mare și vă solicit sprijinul pentru demararea şi strângerea fondurilor necesare pentru realizarea intervenţiei. Cristina merită să se bucure de viața care îi stă înainte, iar noi trebuie să facem ceva pentru a-i reda speranța. Haideți să dăm dovadă, încă o dată, că suntem OAMENI și împreună putem să facem ceva pentru această tânără. 

Câteva informaţii puteţi afla prin intermediul online, urmărind legăturile de mai jos:
- o pezentare minimala a cazului http://distonianational.blogspot.ro/
- un eveniment pe facebook
https://www.facebook.com/events/570301553038197/
Dacă doriţi mai multe informaţii şi acte doveditoare cu privire la aceasta vă stăm la dispoziţie oricând.
Orice contribuţie este binevenită, va fi primită cu recunoştinţă şi o poate ajuta pe Cristina să zâmbească din nou!
Cu speranţa că vă veţi apleca asupra acestui apel umnitar, în numele Cristinei, vă mulțumim anticipat! 

Puteţi dona bani în conturile:
Titular cont:Tău Elena Cristina
Cont în lei: RO68BRDE360SV70816143600
Cont în euro:RO64BRDE360SV70816223600 
COD SWIFT:BRDE ROBU,
Adresa Băncii: str. Socrates nr.1, Timişoara
Detalii despre acest caz le găsiţi pe :http://elenacristy.blogspot.ro/

Garofița Popă, șef serviciu transport în cadrul Primăriei comunei Șiria, 
consilier județean

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu